Archieven oktober 2024

Jeugd Ferwert kampioen!

Vandaag was het een spannende dag, wie wordt er kampioen in de poule. De ploeg uit Schatzenburg kwam vandaag bij ons op bezoek en zij moesten vandaag winnen om volgende week kampioen te kunnen worden. Ferwert had vandaag aan een gelijke stand genoeg om kampioen te worden, maar winst was natuurlijk nog veel leuker, dus veel spanning bij de jeugd!

Op volle oorlogssterkte verscheen Ferwert vandaag op de baan, het team was vandaag weer compleet en om 09.30u werd er met de wedstrijden begonnen. Toch wel wat gespannen begonnen Owen en Hielke aan hun enkelpartij, Hielke speelde een mooie wedstrijd en won zijn wedstrijd, 1e winstpunt was binnen!

Owen moest flink aan de bak want zijn tegenstander had ook nog geen enkelpartij verloren, uiteindelijk won Owen in een beslissende 3e set, wat een spanning, maar weer een winstpunt. Daarna kwamen Gerhard en Jelmer in actie, Gerhard won met volle overtuiging zijn wedstrijd en binnen een half uur zorgde hij voor het 3e winstpunt, Jelmer kon zijn tegenstander ook goed bespelen en won zijn wedstrijd ook netjes in 2 sets. Goed gedaan, de stand is nu 4-0 voor Ferwert, dus de spanning is er af en konden  de mannen aan hun dubbelpartijen beginnen. 

Jorrit speelde de dubbel met Chris, het ging gelijk op en er werden lange rally’s gespeeld, bij 4-4 in de 1e set moest er een beslissende tiebreak gespeeld worden, deze ging uiteindelijk met 10-12 naar Schatzenburg, jammer! De 2e set ging ook naar de tegenstander, dus winstpunt voor Schatzenburg.

De andere dubbel speelden Owen en Hielke, zij hadden en makkie en wonnen in 2 sets!

Dus Ferwert is kampioen, gefeliciteerd!!!

Na een glas bubbels en speech van de voorzitter was dit alweer het einde van de najaarscompetitie.

Jeugdcompetitie 29/09

Wedstrijd ronde 4, de uitwedstrijd tegen Franeker.

Al vroeg stapten de jongens in de auto want om 09.00 uur begint de wedstrijd! Na al die regen en kou die we de hele week hadden gehad was het weer een mooie zonnige dag, de banen in Franeker lagen er mooi bij in het zonnetje.

Zoals gebruikelijk werden de enkelpartijen eerst gespeeld en Hielke, Gerhard, Owen en Chris moesten aan de bak, er werden leuke potjes tennis gespeeld, Ferwert wist 3 punten binnen te halen en nu op naar de dubbelwedstrijden.

Owen en Jorrit speelden een dubbel, zij moesten flink aan de bak want de dames van Franeker gaven zich niet zomaar gewonnen, na het spelen van een beslissende 3e set ging de winst naar onze jongens.

Hielke en Chris stapten ook samen de baan op, dit was ook een spannende pot. Ook deze tegenstanders gingen voor de winst, maar uiteindelijk moest ook deze wedstrijd in een 3e set beslist worden, met 7-4 ging de winst naar Ferwert!

Met 5 punten in de pocket weer naar huis, goed gedaan! Volgende week is het een hele spannende competitiedag, wie wordt er kampioen??