Archieven september 2024

Jeugdcompetitie

Na de winst van vorige week stond afgelopen zondag 15/9 de uitwedstrijd tegen Trynwalden gepland.

Het was het weekend van het jaarlijkse dorpsfeest, maar de jongens stapten vrolijk en uitgeslapen in de auto, op naar Oenkerk.

We konden op 4 banen beginnen, dus konden Gerhard, Owen, Hielke en Chris tegelijk beginnen aan hun enkelpartij, de wedstrijden verliepen volgens plan en werden gewonnen in 2 sets. 

Met 4 punten in de pocket begonnen de jongens met veel enthousiasme aan de dubbelwedstrijden, Jorrit en Owen speelden een dubbel, ze wonnen de wedstrijd in 2 sets. De 2e set werd nog spannend en er moest een tiebreak gespeeld worden, deze werd door de jongens gewonnen.

Hielke en Chris vormden ook duo, er werd flink gestreden om de punten, de 1e set werd gewonnen en de 2e set ging naar de tegenstanders. Dus ook hier moest een tiebreak gespeeld worden, het werd heel spannend en Trynwalden wist de winst naar zich toe te trekken.

Eindstand 1-5, dus gingen we met 5 punten richting huis om ’s middags lekker te relaxen ☺

Jeugdcompetitie tennis Ferwert

Er wordt weer tenniscompetitie gespeeld in Ferwert!! En dat is goed nieuws, er is al jarenlang geen team in de competitie ingeschreven geweest, maar dat is nu verleden tijd!! 

De jeugd doet mee in de juniorencompetitie zondag gemengd, cat. 11 t/m 14 jaar. 

Het team bestaat uit:

  • Jorrit Heslinga
  • Owen Politiek
  • Chris Kip
  • Gerhard Steeman
  • Hielke Binnema
  • Jelmer v.d. Wal 

Per competitieronde spelen ze in totaal 6 wedstrijden, 4x enkel en 2x dubbel.

Vandaag was de 1e competitiedag, De Bildtse TV uit St. Annaparochie kwam in Ferwert op bezoek. Zij speelden met 2 meiden en 2 jongens. 

De jongens moesten het vandaag zonder Jelmer doen, Owen, Chris, Gerhard en Hielke speelden een enkelpartij en de winst was voor Ferwert, alle wedstijden werden in 2 sets gewonnen.

Bij aanvang van de dubbelwedstrijden was het dus al 4-0.

Hielke en Gerhard wonnen hun wedstrijd en Jorrit en Owen ook, beide in 2 sets.

De eerste 6 punten zijn binnen, volgende week weer nieuwe kansen. Dan staat de uitwedstrijd tegen Trynwalden (Oenkerk) op het programma, proberen om weer wat puntjes mee naar huis te nemen!

Groen Licht voor de Padelbaan in Ferwert 🎾

Beste leden,


Met trots kunnen we aankondigen dat de vergunning voor de bouw van onze gloednieuwe padelbaan is goedgekeurd door de gemeente! 🎉 Daarnaast heeft ook het akoestisch rapport groen licht gegeven. We zijn enorm blij dat we deze stap hebben kunnen zetten en jullie over niet al te lange tijd kunnen verwelkomen op de baan.
We kunnen nu verder met het werven van fondsen voor de realisatie van de baan. Als het geld binnen is kunnen we overgaan tot de aanschaf en aanleg van de baan. Qua tijdspad verwachten wij dat de baan er in geval moet kunnen liggen voor aanvang van het nieuwe seizoen en als alles meezit al eerder.

We houden jullie op de hoogte.
Mochten er vragen zijn dan horen wij het graag.

De padelcommissie / Het bestuur