Menu Sluiten

Jeugd

Tennis is een leuke sport voor jong en oud, als je met tennis wilt beginnen moet je eigenlijk wel 5 of 6 jaar zijn. Je kunt dan ook beginnen met lessen die door een tennistrainer gegeven worden en op spelende wijs maak je dan kennis met het tennis. Elk nieuw jeugdlid kan gebruik maken van het kennismakings-pakket, dit pakket bestaat uit 10 lessen en je krijgt een tennisracket te leen van de club zodat je eerst kunt kijken of tennis wel iets voor je is.

In het begin speel je hoofdzakelijk op het mini-veld met de zachte bal. Als je een of twee jaar verder bent kun je al een beetje een balletje slaan en tennis je op het driekwart veld, je kent de regels van het tennis al en kunt zelf de telling bijhouden. Op dit niveau speel je dan met de rode bal, dit is een iets zwaardere bal waarmee al behoorlijke slagenwisselingen gemaakt kunnen worden.

Ben je weer een niveau verder dan speel je op het grote veld met de gele bal die nog wel iets lichter is dan de gewone tennisbal, maar ben je hieraan gewend dan kun je veel makkelijker wennen aan de zwaardere bal, de overgang is dan niet meer zo groot! Je ziet dus dat het jeugdtennis ingedeeld is in 3 categorieën:

– Groen, beginners
– Oranje/rood, beetje gevorderd
– Geel, gevorderde jeugd

Het voordeel hiervan is dat iedereen op z’n eigen niveau kan meedoen zodat het voor de beginnende jeugd maar ook voor de oudere jeugd leuk is. Dit systeem wordt bij de toernooien ook aangehouden, bij opgave wordt altijd gevraagd naar de leeftijd of op welk niveau de deelnemer speelt.

Naast het volgen van de lessen worden er ook wel toernooitjes door de jeugdcommissie georganiseerd waaraan elk jeugdlid mee kan doen. Dit is wel belangrijk dat de kinderen hieraan mee doen want daar leren ze veel van, want alleen met training kom je er niet, juist door mee te doen aan de wedstrijdjes leer je pas “het tennis” maar ook de spelregels en de puntentelling komen hier dan aan de orde! Het ouder-kindtoernooi is vaak een vast toernooi op de kalender, het is dan de bedoeling dat elk jeugdlid een ouder of verzorger meeneemt naar de baan en dan samen als koppel je wedstrijden speelt. Altijd erg leuk en gezellig!!

Er wordt geprobeerd ook jaarlijks een toernooi te organiseren in samenwerking met andere tennisverenigingen ( Hallum, Marrum, Stiens).