Menu Sluiten

Jeugd

Tennis is een leuke sport voor jong en oud. De ideale leeftijd om met tennisles te beginnen is 5 of 6 jaar. Spelenderwijs maak je dan kennis met de sport. De jeugdlessen worden in de periode van april tot en met oktober/november iedere week op de buitenbanen verzorgd door de tennisleraar. In de winterperiode wordt er eens per twee weken les gegeven in de sporthal.

Voorafgaand aan het seizoen, in de periode februari/maart, wordt in samenspraak met de basisscholen als vervanging voor een gymnastiekles een aantal tennislessen verzorgd om de kinderen al eens met de sport kennis te laten maken, het zogenaamde ‘schooltennis’.

Bij de club hanteren we voor de jeugd een aantrekkelijke introductie aanbieding die bestaat uit gratis gebruik van een leenracket en 5 tennislessen voor een bedrag van € 25,00. Ga je daarna nog door dan betaal je € 20,- per 5 lessen. Je mag het racket dan houden en je bent in het jaar van aanmelding gratis lid van de club. Je hebt vrije toegang tot het tennispark. Na het eerste jaar betaalt de jeugd tot en met 12 jaar € 30,- voor het lidmaatschap.

In het begin speel je om te wennen soms met een zachte bal. Na een aantal lessen kun je al een beetje een balletje slaan, je leert dan de regels van het spel en je kunt zelf de telling bijhouden. Als je wat langer les hebt gehad kun je al behoorlijke slagenwisselingen maken en wordt er al een partijtje gespeeld. Bij de groepsindeling wordt zoveel mogelijk – en bij voldoende deelname – rekening gehouden met beginners en gevorderden. Het voordeel hiervan is dat iedereen op z’n eigen niveau kan meedoen zodat het zowel voor de beginnende als voor de gevorderde jeugd leerzaam en leuk is.

Naast de lessen probeert de jeugdcommissie toernooitjes te organiseren waaraan elk jeugdlid mee kan doen. Daar kan je veel van leren; samenspelen, het wedstrijdelement en ook de puntentelling komen hier aan de orde! Bij het ouder-kind toernooi is het de bedoeling dat elk jeugdlid een ouder of verzorger meeneemt naar de baan om samen actief te zijn en natuurlijk een wedstrijdje te spelen. Altijd erg leuk en gezellig!!

Zo mogelijk wordt er een toernooi georganiseerd in samenwerking met andere tennisverenigingen in de buurt ( b.v. Burdaard, Hallum, Marrum en Stiens).