Competitienieuws

Competitienieuws

 

Er zijn dit jaar helaas geen teams die zich hebben ingeschreven bij mij voor de KNLTB voorjaarscompetitie. Bijzonder jammer natuurlijk. Maar jullie hebben nog een kans. Er is dit jaar namelijk ook een zomeravondcompetitie. Voor nadere info zie hieronder.

 

Zomeravondcompetitie.

De Zomeravondcompetitie is een recreatieve competitie, op zeven woensdagavonden in mei en juni. Deze competitie is alleen voor spelers en speelsters van 17 jaar en ouder en is geschikt voor alle speelsterktes.

Vier dubbels

Elke competitiedag bestaat uit vier dubbels. Dat kan 4x HD zijn, 4x DD of DD, HD en 2x GD. Voor deze competitie geldt Compact Spelen. Compact spelen houdt in dat het Beslissend Punt Systeem (BPS) wordt toegepast bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) wordt gespeeld in plaats van een volledige derde set. In de praktijk ga je ook merken dat ‘Compact Spelen’ de duur van een partij verkort.

Op basis van onderstaande klasse-indeling zullen de teams op actuele rating per klasse worden ingedeeld:

  • 1e klasse              teamgemiddelde kleiner dan 12
  • 2e klasse              teamgemiddelde gelijk aan 12 en kleiner dan 14
  • 3e klasse              teamgemiddelde gelijk aan 14 en kleiner dan 16
  • 4e klasse              teamgemiddelde gelijk aan 16 of hogerDe speeldagen voor zomer 2019 zijn woensdag 15, 22 en 29 mei, 5, 12, 19 en 26 juni 2019.
  • Teams en spelers 
  • Speeldagen

 

Elk team bestaat uit minimaal 4 spelers.

 

Inschrijven van teams

-Jullie kunnen je inschrijven tot 5 maart 2019 inschrijven voor de Zomeravondcompetitie door een mail te sturen naar mij. Mocht je niet een volledig team hebben kun je dat bij mij aangeven dan jan ik er misschien voor zorgen dat er een compleet team kan worden gemaakt.

-Het inschrijfgeld voor deelname aan de Zomeravondcompetitie 2019 is € 37,71 per team. Competitieteams van verenigingen worden pas ingeschreven zodra het inschrijfgeld is ontvangen.

Compact Spelen

Voor de Zomeravondcompetitie geldt Compact Spelen: bij de 40-40 stand wordt er gebruik gemaakt van het Beslissend Punt Systeem (BPS) en er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13.

 

Voor meer informatie kijk op de site van de KNLTB of informeer bij competitieleider:

 

Reinder Oosterbos

Tel. 06-22607570 email: r.oosterbos@upcmail.nl